En blæksprutte kunne

Ved verdensmesterskaberne i fodbold i 2010 havde en tysk tv-station en blæksprutte, som de påstod kunne forudsige, hvem der vandt kampene, og hvem, der ville blive verdensmester. Det har så grebet lidt om sig, og der har efterfølgende været adskillige dyr, som har været på tv og i de sociale medier for at forudsige alt fra udfaldet af fodboldkampe til hvem, som vinder melodigrandprixet, eller hvem, som vinder motorløb eller noget helt fjerde.

Til VM i Rusland i 2018 har Unibet fundet en labrador, som blandt andet forudså, at Real Madrid ville vinde Champions League finalen i år, og den har vundet konkurrencen om at være det kæledyr, som er mest synsk.

Allerede fordi en labrador er så fantastisk

At det er en labrador, som vinder den konkurrence, er nok ikke så underligt. Det er en race, som er kendt for at være blandt de klogeste hunde derude. Den er altid med i toppen, når der forsøges at vurdere den intelligens, som hunden har, udover den empatiske intelligens, hvor hunden altid scorer meget højere end de fleste andre dyr.

Intelligensen sammen med den personlighed og generelle måde, en labrador er på, gør, at den er en af de mest foretrukne racer over hele verden. Labradoren er en race, som virkelig har vundet menneskes hjerter. Det er racens personlighed i sin helhed, hvor du altid har en hund, som vil gå gennem ild og vand for sin flok, og som altid vil gøre, hvad den kan, for at dens flok er glad.

At labradoren er en klog hund er der ingen tvivl om, men om den er så klog, at den kan forudsige sportsbegivenheder hos Unibet Sport og hvilket resultat, der skulle komme ud af det, lader vi stå hen i det uvisse og fokuserer på de mange andre bekræftede talenter, som labradoren har.

Hundeejere er ikke i tvivl

Med de mange år, mennesker og hunde har været venner, er der opstået et særligt bånd. Hunde har – som de kloge dyr de er – udviklet deres evner over tid, for at styrke deres bånd med os mennesker. De kom med deres evner for jagt og til at holde vagt, og til gengæld har vi givet dem mad og ly for vejret. Sådan opstod et venskab, der har holdt lige siden, og da hunden er det vilde dyr, der har været tættest på os, har de udviklet mageløse evner over tid.

Evner vi har valgt at avle på, for med selektiv avl har mennesker sikret, at det var de bedste jagthund, de bedste vagthunde og de hunde, der havde den højeste intelligens og egenskaber i en flok, der gav deres gener videre. Det har i sidste ende givet os dejlige hunde som labrador og mange andre.

Men andre dyrevenner mener, at andre dyr som katte og andre, har en tilsvarende høj intelligens, som bare kommer til udtryk på andre måder. I sidste ende handler det om måden, intelligens måles på, og handler det om empati og evnen til at samarbejde, så er der ingen tvivl om, at hunden er den store vinder.

Der er ikke det, en labrador ikke kan lære

Der er de gængse ting som lydighed, jagt, apportering, at være hjælpehund og meget andet, men der er egentlig ingen grænser for, hvad en begavet hund, der elsker at arbejde, som en labrador kan lære. Verden er fyldt med historier om alt det, labrador også har lært gennem tiderne, og det er imponerende, hvad de firbenede rent faktisk kan.

Men det bedste ved at have en labrador er, at det er helt umuligt at være i dårligt humør, når din hund er ved din side. Forskerne er ikke i tvivl, for det er bare sundt for krop og sjæl at have en hund.