En af de mest populære racer

Hvis der er en hund, som vi tit ser i bybilledet, så er det labradoren. Det er en dejlig familiehund, tolerant over for børn og en god beskytter af hus og hjem. Samtidig er den let at træne, og den er ofte den første hund, en familie vælger at købe, da den opfylder alle de kriterier, som en familie har til en hund. Den er også let at have, når der for første gang skal være hund i familiens skød.

Det er svært at tro, at labradoren er en jagthund, som er dygtig til at apportere både i vand og på land. Labradoren er via målrettet avl fremelsket i tre forskellige farver og i to størrelser. Farverne er sort, gylden og chokoladebrun.

Trods de forskellige farver på pelsen, er det samme hund med de samme gode egenskaber. De er alle jagthunde, og de er aktive hunde, som har brug for en konsekvent og indfølende opvækst med træning og god kontakt til deres flok, som de vil gå gennem ild og vand for. De er glade og tilfredse, for de besidder det, som i hundeverdenen kaldes “will to please”.

En målrettet hund

I de senere år har der været arbejdet på at fremavle det, som i populær tale kaldes en formel 1 lab. Det skyldes, at mange jægerne gerne vil have en hund med labradorens lydighed og arbejdsvilje, men også en hund, som var noget lettere, når den skulle bevæge sig, og som derved også ville være noget hurtigere, når den var med på jagt. Det er nok også derfor, den fik tilnavnet formel 1 lab.

Der er mange, som tror, at en formel 1 lab er en helt anden race, men de tager fejl. Det er en hund som er baseret på et målrettet avlsarbejde, som har sikret en labrador, som bare er lettere, og som kan arbejde utrætteligt en hel dag uden problemer. Noget som en lidt større og tungere labrador kan have sværere ved.

Labrador er en populær hunderace, og der er derfor mange, som avler labrador. Det vil selvfølgelig også give en del hunde, som er “køkkenavl”, hvor avlerne ikke er så opmærksomme på, at de parrer hunde, som er for nært beslægtede, og at de avler på hunde som har sygdomme.

Så derfor er det altid en god idé at tage kontakt til dansk kennelklub, hvis du er på jagt efter en god avler, og du gerne vil have en god brugshund. En kennelklub vi altidl kunne vejlede dig alt efter, hvad du er på jagt efter. Og med de forskellige blodlinjer, som der er i alle racer, kan der være stor forskel på, om du er på udkig efter en hund, som også skal bruges til jagt, eller du måske leder efter en hund, som kan gøre det ud for den nyeste sofapude.

For ja, labradoren er en hund som er sin familie meget hengiven, den er en familiehund, som sjældent mister temperamentet, og som er god til både børn og andre typer af kæledyr.